Helgen är förbi & jag har massa nytt på gång.....
Men jag hänger inte riktigt med, jag tror jag har drabbats av någon skum höstig trötthet....
Om jag fick bestämma skulle jag kunna gå & lägga mig halv åtta om kvällarna och sova
hela natten utan några större problem.....
Men efter regn kommer sol, så efter min trötthet kommer det säkert en massa av energi....
Idag har jag & mannen rivit en vägg, och detta är för er som tänkt och besöka mig under kundkvällen
som är nästa onsdag den 26 oktober.... Då har vi tänkt att köra italienskt i cafeet så är det någon som har några typiska rätter från italien så tar jag gärna emot dem.....
De bästa tipsen överraskas med en liten gåva från butiken....
Ha en skön måndagskväll.... Kram Kajsa
Vad trevligt, ett tips är en god ost från italien och göra en god röra på 2-3 dl olika nötter, 2dl torkade bär ex tranbär, blåbär, ca 3dl honung.
SvaraRaderaRosta nötterna lätt, blanda med bären. Värm honungen. Ta en glasburk och blanda allt och förslut väl, mums.
Lycka till Helena.
Jag har gjort detta brödet till en fest en gång och det gick åt som smör i solen. Så det måste du prova :)
SvaraRaderahttp://www.recept.nu/1.121683/leila_lindholm/matbrod/mjol/foccacia
Kronärtskocksdipp.
SvaraRaderaMixa kronärtskockor på burk med olja och vitlök. Gott att doppa bröd eller endiveblad i!
/Caroline
Marinera lite olika oliver i bl a olivolja, citronskal, chili, vitlök och havssalt.
SvaraRaderaEn stor härlig sallad med grönt, granatäpple, parmesan, lite rostade nötter, en god skinka eller tunt skivat kycklingbröst..eller en god carpaccio...och sedan en krämig balsam vinäger , lite olja och havssalt på det. Hur gott som helst!
Gör egen pesto och servera till ett gott nybakat bröd. Jag brukar göra peston på persilja, nässlor, kirskål och spenat istället för på ruccola och basilika. Man kan även använda västerbottenost och rapsolja istället för parmesanen och olivoljan. Pinjenötterna kan du byta ut mot rostade mandlar. Minst lika gott. :-)
Gör en matig paj med ricottaost, stekt lök, parmesan, ägg, grädde och pesto som fyllning. 1 ägg per dl grädde. Och resten blandar du i efter tycke och smak. Grädda i 180-200 grader till äggstanningen stelnat. Jag brukar använda filodegark som pajskal, men det går lika bra med en vanlig pajdeg. Går jättebra att göra som portionspajer i muffinsformar också.
Självklart måste du bygga en vedeldad ugn i trädgården och göra riktigt goda surdegspizzor med hemmagjord tomatsås och mozzarella. Mmmmmm.
En Italiensk pastasallad med;
SvaraRaderaPasta (pennor el. skruvar)
Soltorkade tomater
Svarta oliver
Pesto
Körsbärstomater
Rostade pinjenötter
Mossarella, eller hyvlad parmesan
Lufttorkad skinka
Fingsalt o nymald svart peppar
Till det serveras ett gott brytbröd och tapenade. (Och ett glas rött) ;-)
Kram Linda
Ciao
SvaraRaderaGör det enkelt som italienarna och utgå från deras flaggfärger!
Foccacia bröd med havssalt och olivolja och något rött att dricka till. Kanske en sallad med ruccola och tomater och penne.
Små vita bröd med pestoröra och röda vikentomater som tillbehör.
Mozarella med tomat och basilika på ett bröd.
Cappucino eller espresso rundar av och
en fotbollsflagga på väggen så är stämningen fullbordad.
Buon Appetito
Ojoj vad det vattnas i munnen, så många härliga förslag du fått, här liknande och så enkelt, En soppa, ex Minestronesoppa...eftersom italienskt, varmt, en kall oktoberdag, allt i ett, enkelt... och brushetta, sned skuren baguette i skivor, behöver inte vara dagsfärskt... rosta i ugn, hacka olika vikentomater, blanda med olivolja, basilika, havssalt, lägg röran på baguettebrödet, ringla creme balsamico över. Ett fat! en gryta! Det enkla kan både vara det vackra o det goda.
SvaraRaderaJag hoppas innerligt att mormor kan passa barnen för då ses vi!!!
Lycka till! Kraam Linda