torsdag, september 15

Att få till det....

Tidig morgon & jag sitter framför datorn och funderar på hur man skall göra för att få tid
till alla saker som man önskar....
Jag vill vara en bra mamma, en som lyssnar& finns där och som har tålamod.....
Jag vill hinna träffa vänner & familj för att inte missa något i deras LIV.....
Jag vill hinna träna, för det mår jag bra av.....
Jag vill ha det fint & städat hemma, ordning och reda i skafferiet & snyggt i garderoben......
Jag vill att butiken skall vara välfylld & mysig att besöka.....
Jag vill göra goda middagar & hinna skäma bort min man.....
Jag vill att hemsidan skall vara uppdaterad,
med fina foto och nyheterna skall helst ut samma dag som de kommer in.....

Denna ekvationen går inte riktigt ihop hos mig just nu....
Jag MÅSTE lära mig att prioritera.....

Kajsa
Känner ni igen er själv, är detta bara kvinnligt???.....

14 kommentarer:

 1. Jag känner verkligen igen mig själv! Känner precis så, tiden räcker inte till....eller jag räcker inte till för tiden. Bloggade om det för någon dag sedan. Känns som man har massor att göra nu när hösten är på ingång. Fixa i trädgården och sånt med.
  Kramar till dig!

  SvaraRadera
 2. Känner absolut igen mig. Familjen får gå först men sen brukar jag själv komma in i olika perioder av vad som ger mig mest energi. Ibland är det att ha ordning hemma, vid ett annat tillfälle är det att hinna träna och ibland får man strunta i allt och bara ta den där fikan med vännen som känns viktigare just då. Så brukar funka bäst för mig..
  Ha en bra dag, Kram ida

  SvaraRadera
 3. Ja, att man känner igen sig!!!
  Det är liksom bara omöjligt att få det att gå ihop...jag har ändå tänkt hur hinner du...Jag har ju hela tiden en fantastisk hjälp i butiken av min mamma...

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Visst känner man igen sig! Brottas med detta varje dag. Den som hade lösningen är värd ett nobelpris...
  Ta hand om dig!
  Kram Johanna

  SvaraRadera
 5. Jag känner helt klart igen mig :-)

  Men du, vilken fin fin bild - är det från butiken?


  Malin (live a lot)

  SvaraRadera
 6. Tror det är allmänt. Man får helt enkelt priotera och kanske välja nån dag i veckan att ägna tid åt en sak lite mer.

  Kram Kia

  SvaraRadera
 7. Kajsa... du var den som planterade ett frö (prioriterings-frö) i mitt superstressadehuvud.. ni var hemma på middag hos oss för ett halvår sedan, minns du.... Du förklarade vikten av att ta det lugnt och att förstå att var sak har sin tid. Jag har nu ÄNTLIGEN förstått vad du menade och levt efter ditt motto ett tag. Ska man vara (känna sig som) en bra mamma, ha en bra relation till sin partner och vara nöjd med sig själv så får man plocka bort allt som inte tillhör den kategorin eller i alla fall minska ned på det under en period. I mitt fall blev det vänninorna, "pedantismen" (vad fasen spelar lite smulor för roll i ett skafferi) och onödiga småsaker.. men var sak har sin tid och just nu blir det mindre vänninor-tid. :-)

  Hur roligt vore det om man ALLTID skulle hinna med ALLT, då har man ju inget att längta efter eller uppskatta när det väl sker ;-)

  Ha inte dåligt samvete (man får lätt det när man inser alla saker man VILL hinna med, men inte gör det... typ rädda världen och ta hand om alla föräldralösabarn.. :-) )

  Njut, Kajsa för du är en fantastisk och godhjärtad människa som jag är glad att jag har fått lära känna!

  Hälsa familjen!

  Kramar Maja

  (Allt är bra med oss och lillfisen Alvin fyller snart ett år och börjar sin inskolning på förskolan nu. Jag tar mina sista kurser i skolan och Richard tutar och kör på jobbet som vanligt. Vi kommer ut till butiken när tid ges :-) Vi tänker på er ofta!

  SvaraRadera
 8. Ja Kajsa jag håller med, men jag har faktiskt börja att lära mig att säga nej, och det behöver inte vara så perfekt alltid. Många gånger gör man saker för andra och inte sig SJÄLV....
  Det är så mycket krav, det skall se ut på ett visst sätt, det är inte så konstigt att det är många som blir sjuka, tappar energi i vår ålder av alla krav...

  Ta väl hand om dig, kram Helena.

  SvaraRadera
 9. Fantastisk blogg, men vackra bilder och minnesfulla ord. Jag får en lugn och härlig känsla av att besöka den, Tack!

  /Louise

  SvaraRadera
 10. Hej!

  En fråga: har du öppet nu i helgen?? 17e och 18e?

  // Jenny

  SvaraRadera
 11. Hej Kajsa!
  Det är detta som kallas LIVET ;) Men visst, ibland undrar man vad man håller på med... Puh!
  Vi är i full gång med renovering o tänker varje helg att vi ska titta ut till er men som sagt, det blir det som tyvärr prioriteras bort - men då njuter jag av din blogg, söndagkväll innan det är dags för en ny vecka med dess allla aktiviteter och 'måsten' som kallas LIVET, Tack för att du delar med dig!

  Må så gott, så ses vi snart! Kram

  SvaraRadera
 12. Jag - som så många andra - känner igen mig. Man vill så mycket och dygnet har ju bara så många timmar som det har. En svår ekvation, svårt att prioritera och svårt att veta vad som ska tas bort. Jag har tyvärr inga speciellt bra råd att komma med, brottas själv med det här som kallas 'livet' just nu.
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 13. känner, precis som de andra som skrivit här, igen mig i det du skriver. Det jag har börjat jobba med och som funkar bra för mig (det är inte alltid jag lyckas, men mer och mer för varje dag....ständig övning...:-) det är att försöka ta mer en sak i taget och njuta mer av varje sak jag gör. Om jag viker tvätt, gör bara det, inte allt annat runt omkring, och njut av att känna doften, njut av hur skönt det är att tvätten blir vikt osv. Ta sen nästa sak och nästa sak, det tar inte längre tid, vilket jag trodde i början, utan jag fokuserar mer och blir snabbare klar samt att jag njuter och mår bra av det jag gör. Sen, stryk sådan som tar energi och man måste inte vara bäst, framför allt inte på allt.....

  Att ge sig själv 20 minuter varje dag och göra mindfullness-övningar är också ett bra grej som jag försöker göra. Att 20 minuter att bara vara och som bara är till för mig kan ge så mycket energi, oftattbart! Det kan jag klart rekommendera.

  Tack för en väldigt fin blogg, och det ser verkligen ut som att du har en härlig butik, kommer och besöker den någon gång i höst!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera